Mockatårta och Frestarens tårta - Recept

Mockatårta
 4,5 dl vetemjöl
4 msk kakaopulver
1,25 dl socker
2 ägg
2 msk ljus sirap
1,7 dl olja
1,7 dl mjölk

Fyllning
1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kokande vatten
drygt 3 dl vispgrädde
2 msk florsocker

Garnering
50 g grovriven choklad
chokladrullar
florsocker att pudra över

Mockatårta och Frestarens tårta - Recept


  1. Smörj tre sockerkaksformar, vardera 18 cm i diameter,
  2. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en skål. Rör ner sockret. Gör en grop i mitten och rör med en träslev ner lite i taget av ägg, sirap, olja och mjölk. Blanda till en slät smet. Fördela smeten i de tre kakformarna.
  3. Grädda i ugn,180 grader i 35-45 minuter, eller tills kakorna fjädrar lätt när man trycker på dem. Låt dem svalna i formarna 5 min. Stjälp sedan upp kakorna på bakgaller för att kallna.
  4. Lös upp snabbkaffepulvret i det kokande vattnet och häll ner det i en skål tillsammans med grädden och florsockret. Vispa tills krämen tjocknat. Bred hälften av krämen på de tre bottnarna och lägg samman. Bred resten av krämen över och runt om tårtan. Tryck försiktigt fast den rivna chokladen runt tårtans kant.
  5. Flytta över till ett fat och lägg på chokladrullarna. Klipp remsor av smörpapper och lägg över chokladrullarna. Pudra med florsocker och tag bort pappersremsorna. Servera!
Frestarens tårta
Till 6 personer

100 g mörk blockchoklad
drygt 5,5 dl vetemjöl
1 tsk natriumbikarbonat
2,5 dl smör
6,7 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
3 ägg
1,25 dl filmjölk
knappt 2,5 dl kokande vatten

Glasyr
drygt 3 dl socker
2 äggvitor
1 msk pressad citron
3 msk pressad apelsin
syltat apelsinskal att dekorera med

Mockatårta och Frestarens tårta - Recept

  1. Smörj två låga runda sockerkaksformar, 20 cm i diameter. Klipp ut två rundlar smörpapper och lägg i bottnarna. Smält chokladen i en kastrull. Sikta mjöl och bikarbonat
  2. Rör smöret och sockret ljust och luftigt. Rör ner vaniljextraktet och ett ägg i taget. Tillsätt lite mjöl om smeten visar tecken på att skära sig
  3. Vänd ner blockchokladen i smeten och blanda väl. Vänd ner resten av mjölet, lite i taget. Rör sedan försiktigt ner filmjölk och kokande vatten.
  4. Häll hälften av smeten i vardera kakformen och släta till ytan. Grädda i ugn, 190 grader i 30 minuter, eller tills kakan fjädrar lätt. Låt den svalna i formen 5 minuter innan den flyttas över på bakgaller för att kallna.
  5. Häll ingredienserna till glasyren i en stor skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa, helst med en elvisp, till tjockt skum. Tag skålen av värmen och fortsätt vispa tills glasyren kallnat.
  6. Bred glasyr på den ena tårtbottnen och lägg den andra bottnen ovanpå. Bred ut den resterande glasyren lite ojämnt ovanpå och runt om tårtan och dekorera med syltat apelsinskal.



Skicka en kommentar

0 Kommentarer
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad