Hallonmaräng och Sachertårta recept

Hallonmaräng
Till 10 personer
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk majsstärkelse
25 g mörk blockchoklad, riven

Fyllning
175 mörk blockchoklad
5 dl vispad grädde
350 g färska hallon
lite smält choklad till garneringHallonmaräng och Sachertårta recept


 1. Rita upp 3 rektanglar, 10x25 cm, på bakplåtspapper och lägg papperen på 2 bakplåtar.
 2. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum vispa ner hälften av sockret, lite i taget, och fortsätt vispa tills marängsmeten är riktigt stel och blank.
 3. Vänd med en sked ner resten av sockret, majsstärkelse och riven choklad i marängsmeten.
 4. Skeda marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut ungefär 1 cm tjocka raka strängar i de uppritade rutorna på bakplåtspappret.
 5. Grädda marängbottnarna i ugn, 140 grader i 90 minuter. Båda plåtarna kan vara i ugnen samtidigt, men byt plats efter halva tiden. Stäng av ugnen men öppna inte luckan, utan låt marängen kallna i ugnen. Drag försiktigt bort bakplåtspappret från marängbottnarna.
 6. Smält chokladen till fyllningen och bred ut över två av bottnarna. Låt stelna.
 7. Lägg en av de chokladtäckta marängbottnarna på ett fat, täck med ca 1/3 av grädden och hallonen. Lägg på nästa botten och täck med hälften av resterande grädde och hallon.
 8. Lägg på den sista marängbottnen och dekorera med den grädde och de hallon som finns kvar. Ringla lite smält choklad över tårtan och servera.

Sachertårta 
Till 10 personer
175 g mörk blockchoklad
1,7 dl osaltat smör
1,7 dl socker
6 ägg, separerade
3 dl vetemjöl

Glasyr och fyllning
175 g mörk blockchoklad
5 msk starkt kaffe 
2,5 dl florsocker
6 msk aprikosgelé 
50 g smält mörk blockchoklad att dekorera med
Hallonmaräng och Sachertårta recept


 1. Smörj en sockerkaksform med löstagbar botten, 23 cm i diameter och klä bottnen med bakpapper. Smält chokladen. Rör smör och 1 dl av sockret tills det är ljust och luftigt. Tillsätt äggulorna och rör väl. Tillsätt smält choklad i en tunn stråle. Blanda väl. Sikta ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt resterande socker och vispa tills smeten är blank och stel. Vänd först ner hälften av äggvitan i chokladsmeten och sedan resten.
 2. Skeda ner smeten i formen och släta till ytan. Grädda i ugn, 150 grader i 60-75 minuter. Prova om kakan är färdig med en provsticka. Låt svalna i formen i 5 minuter. Flytta över till ett galler och låt kallna.
 3. Smält chokladen till glasyren och rör ner kaffet. Vispa ner florsockret i chokladsmeten, till en tjock glasyrsmet. Dela kakan i 2 bottnar. Värm aprikosgelén och bred den över den ena. Lägg på den andra. Vänd kakan upp och ner på ett bakgaller. Bred glasyrsmeten på och runt tårtan med en slickepott. Låt den vila 5 minuter så att överflödig glasyr kan droppa ner genom bakgallret. Flytta över till ett serveringsfat och låt glasyren stelna minst två timmar.
 4. Dekorera genom att skeda den smälta chokladen i en spritspåse och spritsa ordet Sacher eller Sachertorte över tårtan. Låt stelna innan tårtan serveras. 

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad