Recept på Chokladrulltårtor med smarriga fyllningar

Jordgubbsrulle
Till 6 personer

150 g mörk blockchoklad
2 msk vatten
6 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver

Fyllning
3 dl vispad grädde
75 g skivade jordgubbar

Garnering
florsocker att pudra över
chokladlöv eller annan dekoration av choklad
färska jordgubbar till servering


  Recept på Chokladrulltårtor med smarriga fyllningar


  1. Klä en långpanna, 38x25 cm, med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattnet under omröring. Låt svalna något.
  2. Blanda ägg och socker i en skål och vispa i 10 minuter, eller tills smeten är ljus och skummig och det bildas spår efter visparna. Vispa ner den smälta chokladen i en tunn stråle. Sikta mjöl och kakao för sig och vänd sedan ner i smeten. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
  3. Grädda i ugn, 200 grader i 12 minuter. Pudra ett bakpapper med florsocker och stjälp upp rulltårtsbottnen. Drag bort det första bakpappret och rulla ihop rulltårtan med det nya pappret inuti. Lägg den på gallret under en fuktig handduk. Låt svalna.
  4. Vispa grädden. Rulla ut tårtbottnen, tag av papperet, strö över jordgubsskivorna, klicka ut 3/4 av grädden och rulla ihop. Pudra med florsockeret.
  5. Lägg rulltårtan på ett fat. Spritsa ut resten av grädden i en sträng längs rulltårtan. Gör chokladlöv eller annan dekoration att dekorera med. Servera med jordgubbar.

Chokladkokosrulle
Till 8 personer

3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 msk kokosnötmassa (konserv) uppmjukad med 1 msk kokande vatten
0,5 dl riven kokos
6 msk hallonsylt 

Chokladglasyr
200 g mörk blockchoklad
5 msk smör
2 msk ljus sirap

Hallonsås
225 g färska eller frysta (upptinade) hallon
2 msk vatten
4 msk florsocker

  1. Smörj en liten långpanna, 23x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Vispa äggen och sockret i en stor skål med elvisp i 10 minuter, eller tills smeten är mycket ljus och skummig och det bildas spår som varar minst 5 sek efter visparna.
  2. Sikta över mjölet och vänd ner det med en slickepott. Vänd ner kokosmassan och den rivna kokosen. Häll smeten i långpannan och grädda i ugn värmd till 200 grader, 10-12 minuter, eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingret.
  3. Lägg ett bakplåtspapper över en fuktig kökshandduk. Pudra florsocker över papperet, stjälp upp rulltårtsbottnen och dra försiktigt bort det första papperet. Bred hallonsylten över bottnen och rulla ihop från ena kortänden med hjälp av handduken. Lägg rulltårtan med skarven nedåt på ett galler och låt den kallna.
  4. Gör glasyren medan tårtan kallnar. Smält choklad och smör under omrörning, rör i sirap och låt kallna i 5 minuter. Bred ut den över tårtan och låt stelna.
  5. Mixa hallon, vatten och socker till puré. Passera genom en sil så att kärnorna försvinner. Skär upp rulltårtan i skivor, servera med hallonsåsen och några färska hallon.


Brownierulle
Till 8 personer

150 g mörk blockchoklad, bruten i bitar
3 msk vatten
2 dl socker
5 ägg, separerade
2 msk hackade russin
2 msk hackade pecannötter
en nypa salt
3 dl löst vispad grädde
florsocker att pudra över



  Recept på Chokladrulltårtor med smarriga fyllningar



  1. Smörj en långpanna, 30x20 cm och klä med smort bakplåtspapper.
  2. Värm chokladen och vattnet i en kastrull på svag värme tills chokladen precis smält. Låt svalna.
  3. Vispa socker och äggulor i en skål 2- 3 minuter med en elvisp tills smeten är tjock och ljus.
  4. Vänd ner den avsvalnade smeten med russin och nötter.
  5. Vispa äggvitor och salt i en egen skål. Vänd ner 1/4 av äggvitan i chokladsmeten, vänd sedan ner resten och arbeta snabbt ihop så att luften stannar kvar i smeten.
  6. Häll över blandningen i långpannan och grädda i ugn,180 grader i 25 minuter. Kakan ska vara hög och kännas fast. Låt kakan kallna och täck sedan med ett bakplåtspapper och en ren, fuktig, kökshandduk.
  7. Stjälp upp rulltårtsbottnen på ett bakplåtspapper pudrat med florsocker, drag bort det första bakplåtspapperet.
  8. Bred ut krämen över rulltårtsbottnen. Rulla ihop tårtan från ena kortsidan och använd papperet för att underlätta. Pusa till kanterna så att tårtan ser trevlig ut och flytta över den till ett serveringsfat. Låt kakan stå kallt i kylskåpet tills det är dags att servera. Pudra över lite florsocker vid serveringen.

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad